Bzzzzzz casa de apiterapie

Izvoare, o așezare subalpină ținând de comuna Zetea este, cu aerul său curat, cu flora sa bogată și abundentă, un adevărat paradis. Mierea montană pură produsă aici, albinele culegătoare locale formează baza produselor și serviciilor oferite de Apicultura Bíbor și de casa de apiterapie Zümmögő.

Cuvântul apiterapie înseamnă terapie cu albine: îngrijirea sănătății și vindecare cu produse apicole. 
Într-un stup pot trăi și până la 50-100 de mii de albine. Datorită propolisului și mediului steril, igienic ciupercile și virusurile nu se pot înmulți, chiar dacă stupul se caracterizează printr-o temperatură de 35 de grade și o umiditate de 90%. 

Efectele curative ale aerului din stup au fost descoperite de apicultori din cele mai vechi timpuri, deoarece în timpul migrațiilor lor dormeau de cele mai multe ori în apropierea stupului. 

Aerul de stup ajută la tratarea următoarelor boli:
- alergii
- boli ale sistemului imunitar
- erupții și mâncărimi ale pielii
- afecțiuni respiratorii – bronșită, astm, plămân tabagic
- tulburări ale somnului
- sindromul de epuizare, anxietate, neliniște
În căsuța Zümmögő sunt găzduite 9 familii de albine, 4-4 familii în cele două culcușuri și o familie în stupul pentru inhalații. Albinele se pot deplasa doar înspre afară, așa că nu zboară în casă. 

 

Pe lângă aerul din stup la vindecarea organismului ajută și vibrația albinelor, deoarece nevoia umană de biorezonanță este de 7,38 hertzi, acest lucru fiind esențial pentru ca sistemul imunitar să funcționeze corect împotriva virusurilor, bacteriilor și a paraziților. Dacă vibrația scade sub nivelul necesar, procesul de autovindecare a corpului se inițiază mai greu. Bio-vibrația de 150-300 de herți emisă de albine ajută la creșterea acestei puteri de autovindecare.

 

Contact:

Tel. +40 742 609 537
Email: apisizvoare@gmail.com
Web: https://www.facebook.com/biborbeekeeping/