Kajakozás, kenuzás a Zetelaki víztározón

Kajakozz, Kenuzz, Suppolj kedvedre egy mesés környezetben a Zetelaki Víztározón!

Aki járt a Zetelaki Víztározó környékén az tudja, hogy milyen csodálatos ez a táj. Most lehetőségednyíltarra, hogy a magad csendességében, a “vízen járva” fedezd fel  úgymond a világot, a Zetelaki víztározót. Gyönyörködhetsz a természetben, és egy különleges élményben lehet részed.

Kajakozás

A kajakok többsége teljesen kezdőknek is ideális, mivel a formájukból adódóan nagyon stabilak és biztonságosak. Viszont van olyan kajak is, ami kicsivel több tudást igényel, ezek kevésbé stabilak de gyorsabban lehet haladni velük, ezeket inkább azoknak ajánlanám akik már rendelkeznek némi tapasztalattal. Vannak  egy személyes kajakok, amivel  kisebb csomagot (pl. vizet) is magával vihet aki kajakozni szeretne. Néhány kajakkal  vannak ülések, amelyek által kényelmesebbé válik az evezés.  Azok számára akik félnek így első neki futamodásra, vagy csak párban, vagy akár gyerekükkel szeretnének menni, vannak dupla kajakok is, ezekben a kajakokban szintén vannak ülések.

Kenuzás

Azok számára akik szeretnek csapatban dolgozni a kenu a legideálisabb, ezek  négy személyesek. A kenuzás jobban összehozza az embereket, mivel itt csapatmunka szükséges. Amikor mind a négy személy szinkronba evez annak megvan a maga szépsége és az eredménye is. A kenuzásakár egy család számára is megfelelő lehet.

Fontos tudnivalók!

Pár tudnivaló a kajakozás és a kenuzásranézve: Úgy a  kajakokra , mint a kenukra egyaránt érvényes, hogy nem szükséges erőből evezni ahhoz, hogy haladjunk. Elég viszonylag kis erővel evezni, ez segít a stabilitás megőrzésében is. A vízi járművekben nem tanácsos felállni, mivel így jelentősen megnő annak az esélye, hogy a személy beleesik a vízbe. Rendeltetés szerinti használat esetében nincs oka senkinek a félelemre, a járművek biztonságosak és  mindenki számára biztosítunk mentő mellényt, ennek a használata kötelező akár tud úszni az illető akár nem.

Suppolás

Az evező deszka (SUP) használata mindössze néhány perc alatt elsajátítható, mindössze némi egyensúlyérzékre és bátorságra  van szükség. A legnehezebb rész talán  a deszkán való felállás , azonban némi gyakorlás után gördülékenyebben megy,  akik bátortalanabbak akár ülve, vagy térdelve is hajthatják deszkájukat. A Suppok nagyrészt egy személyesek, viszont a nagyobbakkal akár ketten is lehet menni. Hogy még izgalmasabb legyen van Mega Sup is, ez 5 ( legfeljebb 6 ) személyes, némi csapatmunka szükséges az élmény fokozására. Ezzel szinte minden adott is egy élménydús SUP-oláshoz – már csak megfelelő látnivalót és útitársakat kell keresni.

Vízibiciklizés

A vízibicikli 4 személyes ,( ebből 2 ember teker) a termetéből adódóan a lehető legbiztonságosabb jármű. Erről lehet ugrálni vagy akár napozni, a  hátul levő nagy térből adódóan. Itt nagyobb a hely, tehát nagyobb dolgot is magával vihet az ember.

Csónakázás

A csónak szintén 4 személyes( 1 evez),  a vizibiciklihez hasonlóan, ez is nagy, és nagyon biztonságos, ideális a gyermekes családok számára.

Fontos Tudnivalók!

A víztározón a kijelölt területenbárki szabadon evezhet akár kajakkal akár kenuval, csak a halászokra kell odafigyelni, hogy őket ne zavarjuk meg a tevékenységükben. Halászok szoktak lenni a parton és csónakban is, érdemes tisztes távolságot tartani tőlük a békesség megőrzése érdekében.

A kölcsönző a Varság felé vezető útról könnyen megközelíthető, nagy parkolóval rendelkezik a terület és kempingezni is van lehetőség.

Nyitvatartás:
Nyitva van minden hétköznap 12 óra és 20 óra között, hétvégén 10 óraés  20 óraközött.
Ez a nyitva tartás Május 1. és Szeptember 30. között érvényes.
Más időpontban történő evezés előzetes egyeztetés útján történik.

Elérhetőségek:
Facebook: https://www.facebook.com/zoldkalap
Tel.: +40 753 772 924
Email: zoldkalap.kajak@gmail.com